През лятото комплекс "Цариградски", първият и най-голям проект за квартал от "затворен тип" в столицата, очаква първите си новодомци.

Това съобщи управляващият съдружник в "София Билдинг Къмпани" Стефан Енчев.

Ще бъде напълно завършена 1-ва част на комплекса. В момента там се изгражда прилежащата инфраструктура, озеленяват се градинки, оформят се тротоари. Комплексът предлага контролиран достъп, пешеходни алеи, паркинги и подземни гаражи, възможности за спорт и развлечения.

По думите на Енчев комплексът е предназначен за млади семейства от средната класа. Децата ще могат да играят в кътовете, оборудвани с люлки и катерушки.

От трите части на комплекс "Цариградски" първата и почти цялата втора са напълно продадени. Останалите 10 свободни процента от втора част и цялата трета се продават на зелено по 550 евро/кв.м.

Очаква се проектът да бъде изцяло завършен през лятото на 2009 г. Инвестицията в "Цариградски" ще надхвърли 100 млн. лв.

Комплексът се намира в непосредствена близост до бул. Цариградско шосе и бул. Универсиада, но е обособен и напълно защитен от пътната истерия, твърдят инвеститорите.

За удобство на жителите на комплекса общината планира да изгради бъдещата метростанция на около 300 метра от него. 

За завършването и обзавеждането на новото жилище или магазин, "София Билдинг Къмпани" въвежда ексклузивни карти, с които всеки собственик на имот в комплекса ще може да закупува с отстъпка всичко необходимо за довършителни работи и обзавеждане от търговски обекти - партньори на фирмата.