Марката Audi на Volkswagen обяви днес, че до 2023 г. ще инвестира 14 милиарда евро в електрическа мобилност, цифровизация и автономно шофиране, съобщи Reuters.

Като цяло, общите прогнозни разходи на компанията за следващите пет години възлизат на 40 милиарда евро, се казва в изявление на компанията. Планират се и мерки за преструктуриране, които ще доведат до увеличение на приходите от 1 милиард долара през 2018 г.

"Това планиране носи ясно послание:" Ние ще използваме много систематичен подход към електромобилността и в бъдеще ще бъдем много по-съсредоточени върху това ", каза председателят на междинния управителен съвет на Audi Брам Шот.

"Ние постоянно приоритизираме ресурсите си за ориентирани към бъдещето продукти и услуги, които са изключително атрактивни и релевантни за пазара".

Audi започна серийно производство на електромотори

Audi започна серийно производство на електромотори

За изцяло електрическите модели e-tron

Аudі зaпoчнa cepийнo пpoизвoдcтвo нa eлeĸтpичecĸи мoтopи в зaвoдa cи в Унгapия края на лятото, а миналата седмица започна да тества своята "изцяло електрическа летяща и самоуправляваща се кола".

Компанията си партнира с Airbus, за да тества услуга при поискване с хеликоптери в Южна Америка, за да разбере по-добре операциите, опит, който смятат за полезен при разработката на концепцията за "летящи таксита".

Д-р Бернд Мартенс, член на борда на Audi за снабдяване и ИТ и президент на дъщерното дружество на Audi Italdesign, е убеден, че летящото такси ще се превърне в истински продукт:

"Летящите таксита са на път. Ние в Audi сме убедени в това. Все повече и повече хора се местят в градовете. И все повече хора ще бъдат мобилни благодарение на автоматизацията. В бъдеще възрастните граждани, децата и хората без шофьорска книжка ще искат да използват удобни роботизирани таксита. Ако успеем да направим интелигентно разпределение на трафика между пътищата и въздушното пространство, хората и градовете могат да се възползват в еднаква степен. "