Хиляди бройки от адаптерите за зареждане на електрическите автомобили на Tesla ще бъдат изтеглени от пазара.

Производителят продава продукта, който позволява на автомобилите да се захранват с необходимата енергия и от друг тип станции освен специално пригодените за целта.

Неизправността на устройството се състои в това, че стопява пластмасовите части, но не се съобщава за нанесени по-нататък щети, пише Fortune. От компанията вече са уведомили американските регулатори за изтеглянето.

Около 7000 адаптера, използвани за зареждане на електрически превозни средства ще бъдат изтеглени от Tesla, след като до компанията стигнали сведения, че продуктът прегрява по време на експлоатация. Според Bloomberg доброволното изтегляне е резултат именно на две оплаквания от страна на клиенти.

Засегнати са адаптери от модела NEMA 14-30, произведени от външен доставчик и спрени от продажба за повече от шест месеца.

Изтеглянето няма да засегне международни клиенти, а американските потребители ще могат да подменят устройствата, които ще им бъдат изпратени в следващите седмици, обяви автомобилният производител в изявление.

Това не е първият подобен случай, с който се сблъсква Tesla. Миналата година амepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa eлeĸтpoaвтoмoбили Теѕlа oбяви, чe изтeгля вcичĸи пpoдaдeни возила oт лyĸcoзния мoдeл Ѕ, като причината беше свързана с пoтeнциaлни пpoблeми c ĸoлaнитe.

Tesla изтегля модела S заради дефект

Tesla напуска пазара. Временно

Ще оправя дефекти