Френската марка Citroën разкри новите изцяло електрически ë-C4 X и новия C4 X с двигател с вътрешно горене , включващи уникален, елегантен подход към дизайна за клиенти, търсещи желана алтернатива на хечбек и SUV предложенията на достъпния пазар на средни автомобили.

Двете нови пазарни предложения- C4 X и E-C4 X, са позиционирани между C4 и флагмана C5 X, споделят от коппанията.

Следвайки стъпките на стилния изцяло нов Citroën C5 X, дизайнът на новите ë-C4 X и C4 X се осмелява да оспори традиционните дефиниции на каросерията на компактните автомобили, за да предложи на клиентите нещо уникално: крос-дизайн, който съчетава елегантния силует на фастбек с модерното отношение на SUV и вечната финес и простор на 4-те врати.

Новите изцяло електрически модели ë-C4 X и C4 X също се възползват от новото поколение информационно-развлекателния интерфейс на Citroën, MyCitroën Drive Plus, предлагайки на клиентите изчерпателен пакет за свързаност и свързани услуги. По-специално, Citroën предприема смела стъпка да предлага само изцяло електрическия модел ë-C4 X на много от своите европейски пазари, където продажбите на електрифицирани превозни средства вече са по-зрели.

Със своето задвижване от 100 kW и до 360 км (224 мили) WLTP диапазон, новият ë-C4 X ще бъде единственият изцяло електрически автомобил, който предлага тази комбинация от дизайн, комфорт и простор на седан на масовия пазар на среден клас.

Това, съчетано с неговия вместителен обем на багажника от 510 литра, го прави идеален спътник за ежедневна употреба в градовете, например от професионални шофьори или шофьорски фирми.

Клиентите, които биха предпочели чист и ефективен двигател с вътрешно горене на международните пазари, както и в избрани европейски страни, ще имат гама от доказани бензинови двигатели с директно впръскване PureTech на Citroën и дизелови двигатели BlueHDi, от които да избират в новия C4 X.

Новите модели ë-C4 X и C4 X ще се произвеждат изключително в Европа за всички пазари в производствената база Stellantis Villaverde в Мадрид, Испания, като продажбите започват постепенно от есента на 2022 година.