Френският автомобилен производител Renault залага на устойчивото възстановяване на търсенето на автомобили в Русия, представяйки лъскаво SUV в Москва, който ще бъде произведен във втория най-голям пазар на компанията, съобщава Bloomberg.

Моделът Arkana, съчетаващ кросоувър и купе, който ще се продава в Русия през следващата година, ще разшири предложенията на Renault сред все по-популярните SUV, насочвайки се към по-заможни купувачи.

Снимка 375486

Източник: Renault

Компанията вече постига успех с Kadjar и Koleos, но трябва да увеличи продажбите си извън забавящите се европейски пазари, за да постигне заложената цел за увеличаване на доставките с 40% до 5 млн. автомобила годишно до 2022 г.

"Arkana ще отговори на стремежите на руските клиенти, но и на тези на новите клиенти в много страни по света. Той ще помогне на Renault да продължи да преследва международен растеж", казва в изявление Никола Море, регионален директор за Евразия на Renault.

Renault постигна рекордни продажби

Renault постигна рекордни продажби

Благодарение на развиващите се пазари

Търсенето на автомобили в Русия се върна към растежа през 2017 г. след 4 години на спад, достигайки 1.6 млн. бройки. В миналото се очакваше руският пазар да изпревари германския с неговите близо 4 млн. нови регистрации за година, но по време на кризата с рублата продажбите се сринаха и не успяха да се възстановят на фона на икономическите санкции.

Renault показа новото поколение Duster

Renault показа новото поколение Duster

Променен външен вид и салон, нови електронни системи

Renault и руското му предприятие "АвтоВАЗ", което произвежда Lada, е най-продаваният автопроизводител в страната. Водещата позиция в растящия пазар ще помогне на френската компания да компенсира и по-слабото си представяне в Китай, най-големият пазар на пътнически автомобили в света.

Производителят на коли за масовия купувач, който притежава румънската марка Dacia и отдавна си партнира с японската Nissan Motor, смята, че Русия ще се превърне в най-силния му пазар до 2022 г.

Dacia с нов рекорд, надмина по продажби Renault и Peugeot в родината им

Dacia с нов рекорд, надмина по продажби Renault и Peugeot в родината им

Марката отбелязва най-голям ръст във Франция

Компанията е изправена пред силна конкуренция в родната си Франция, след като производителят на Citroen и Peugeot - PSA Group наскоро купи и Opel, стартирайки план за набиране на икономии от мащаба и намаляване на разходите за нови технологии за електрически и самоуправляващи се автомобили.

Renault съобщи, че екипът му от руски дизайнери е допринесъл значително за външния вид на Arkana. Компанията вече сглобява моделите си Kaptur и Duster в завода в Москва.