Шведската марка Volvo официално представи новото поколение на комбито V60. Публичната премиера на модела, която се очаква да се конкурира с Audi A4 Avant, BMW 3-Series Touring и Mercedes-Benz C-Class Estate, ще бъде на 6 март по време на автосалона в Женева.

Новото V60 споделя SPA платформата, позната от новото ХС60 и серията 90 на Volvo, чиито модели са основната движеща сила за рекордните продажби на компанията през последните няколко години.

Снимка 341642

Източник: Volvo

V60 на основата на SPA задава нов стандарт в класа на средноразмерните премиум комби автомобили, с луксозен интериор, свързаност, модерни системи за безопасност и технологии за подпомагане на водача. 

Дължината на комбито е 4761 мм, а размерът на колесната база е 2872 мм. Обемът на багажното отделение е с 99 литра по-голям от предишното поколение на модела 529 литра, а при свалени задни седалки свободнот пространство в автомобила се разширява до 1364 литра. 

Двигателната гама на новия модел включва дизелови двигатели с мощност 150 и 190 конски сили и двулитров бензинов мотор с мощност 245 конски сили. Освен тях, новото комби ще бъде достъпно и с две хибридни модификации с мощност съответно 345 и 390 к.с., коиот ще могат да се зареждат в домашни условя.

Снимка 341643

Източник: Volvo

Новото V60 засилва лидерските позиции на Volvo Cars в сферата на автомобилната безопасност, с богат набор от стандартни системи, включително авангардни функции в помощ на водача, познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя.

Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го омекоти.