Българската криптобанка Nexo закупи голяма бизнес сграда, в която иска да събере на едно място софийският си екип от над 650 души. Постройката, която вече е в завършен вид, е била закупена на 11 ноември, докато още е била в строеж. Цената на сделката към момента е фирмена тайна, заяви за Money.bg мениджър от Nexo.

Офис сградата, която се намира в столичния квартал "Лозенец" - в Борисовата градина, е закупена от семейството на представителя на KFC за България Заки Маджид.

"Нашите основни амбиции са да превърнем тази сграда в най-зелената и в най-модерната офис постройка в София. Тази година екипът ни в България се разшири над три пъти, като плановете ни са да се разширим още догодина.

Затова в момента сградата претърпява много сериозни хай тек промени, свързани със системите за сигурност и модернизацията. Идеята ни е да използваме един от етажите като споделено офис пространство в подкрепа на български стартъпи", коментират от криптобанката.

Най-голямата офис сделка за 2020 г.: Allianz събира българските си компании в Park Lane Office Center

Най-голямата офис сделка за 2020 г.: Allianz събира българските си компании в Park Lane Office Center

Очаква се сградата в столичния квартал "Хладилника" да бъде завършена в средата на 2021 г.

Най-голямата офис сделка на годината?

Въпреки че цената на сделката не е публично достояние, според експерти от бранша, както и по думите на представителите на криптобанката, това вероятно е най-голямата офис сделка на годината в България. Тя е резултат на близо двегодишно търсене на подобаваща локация и едногодишни преговори.

"Една от знаковите офис трансакции през последното десетилетие", споделят и консултантите от Avalant.

SAP придоби Park Lane Office Center

Най-голямата германска софтуерна компания купи офис сграда в София

Всичките ѝ служители ще се преместят там до края на 2022 г.

Все пак, предполагаемата цена едва ли надвишава миналогодишния връх на ParkLane от €50 милиона, защото сградата на Nexo е по-малка по размери, въпреки че е в същия район.

Nexo напуска американския пазар

Българска криптобанка се изтегля от САЩ след сблъсък с регулаторите

Преговорите с властите стигнали до "задънена улица"

Nexo и изтеглянето й от американския пазар

Както Money.bg писа, тази седмица стана ясно, че криптобанката, която дава кредитни и депозитни артикули посредством крипто на световния пазар, се оттегля от пазара в САЩ.

"Това, че се оттегляме от американския пазар не ни притеснява изобщо", подчертаха пред Money.bg от българския офис на Nexo.

Това, което знаем до момента е, че през следващите месеци компанията ще спре да предоставя своите продукти и услуги на територията на един от основните си пазари - американският. Достъпът до депозитния продукт на Nexo вече е спрян в 8 щата.

До това развитие се стигна, след като през септември регулаторите в тези щати започнаха разследвания за нарушения на законите за ценните книжа.

От блог пост на Nexo става ясно, че компанията е преговаряла с властите на щатско и федерално ниво, но в крайна сметка е стигнала "до задънена улица", въпреки опитите "проактивно да модифицира бизнеса си".

Nexo подписва план за придобиване на Vauld

Българска криптокомпания придобива азиатски конкурент

Югоизточна Азия е важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги