Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway ще отчете огромно увеличение на счетоводната стойност. Критерият, който се използва от милиардера за измерване на напредъка на неговия конгломерат, ще отбележи сериозен прогрес благодарение на промените в американското данъчно законодателство.

С една сделка Бъфет спечели $13 милиарда и стана най-големият акционер във втората банка в САЩ

С една сделка Бъфет спечели $13 милиарда и стана най-големият акционер във втората банка в САЩ

Как?

Измерването на активите минус пасивите е нараснало с 12% до 37 млрд. долара през последните 3 месеца на 2017 г., твърдят анализаторите на Barclays. Еднократното увеличение е резултат от намаляването на данъчната отговорност на Berkshire върху оценяваните инвестиции.

Третият най-богат човек има $100 милиарда свободни средства. И не е доволен

Третият най-богат човек има $100 милиарда свободни средства. И не е доволен

Уорън Бъфет не може да намери в какво да ги инвестира

Заради намаляването на данъците оперативната печалба на Berkshire - парите, които печели в десетките си дъщерни дружества като Geico и BNSF Railway - може да нарасне с 12% на текуща база, прогнозират експертите на Barclays. През миналата седмица Morgan Stanley повиши стойността на компанията на Бъфет с около 14%.

Акциите на Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет стигнаха $300 000

С 4 акции в компанията на Уорън Бъфет ставате милионер

Ценните книжа на компанията растат по-бързо от индекса S & P 500

Berkshire отдавна се смята за основен бенефициент на по-ниския корпоративен данък в САЩ, което помогна за поскъпването на акциите на компанията от клас А с 22% през миналата година. Те за пръв път затвориха над 300 000 долара на 4 януари.

Очаква се компанията да отчете приходите в края на следващия месец.