Опциите за онлайн гледане на видео за абонатите на Netflix скоро може да увеличат размера си.

Услугата за стрийминг планира да разшири оригиналното си съдържание до 60 предавания. С това компанията ще удвои през 2017 година избора за потребителите от сегашните 30 предложения, пише International Business Times.

Платформата за гледане на видео онлайн ще отбележи петата си година от началото на "стратегията за оригинално съдържание" и ще донесе повече от 1000 часа оригинална програма - повече от сегашните 600, регистрирани през 2016 година, сочи доклад за печалбите на фирмата.

За подбора при разширяването на оригиналното съдържание компанията планира да засили бюджета до 6 милиарда долара, което е с 1 милиард повече от 5 милиадра долара през тази година.

Коментар на Вили Салминен от сайта за стрийминг новини Cordcutting.com посочва, че този ход може действително да спести пари за Netflix, отблъсквайки компанията далеч от по-скъпи лицензирани предавания и филми.

"Разбира се, че 6 милиарда долара са повече от 5 милиарда, но така Netflix ще харчат сравнително по-малко за съдържание през 2017 г., отколкото през 2016 г.", посочва Салминен.

"Това е в съответствие с нещата, които наблюдаваме от години при свиването на набора от лицензирано съдържание на Netflix", посочва още анализаторът.