Ирландската нискобюджетна авиокомпания Ryanair пуска услуга за частни полети за корпоративни клиенти, спортни отбори и официални правителствени пътувания.

Превозвачът се счита за лидер във въздухоплавателната индустрия на Европа, като предлага изключително ниски цени и подход без излишни украшения. Затова и новата изискана услуга изглежда далечна спрямо традиционния бизнес на компанията.

Ryanair обаче поддържа позицията си, че ще продължи да предлага достъпни цени.

„Ще предлагаме най-добрите цени... най-конкурентните цени в Европа”, заяви пред CNNMonеy говорителят на компанията Робин Кийли.

Индустрията на луксозните частни полети все още няма повод да се притеснява от конкуренция. Превозвачът обяви, че има само един Boeing 737-700, който ще бъде използван за този вид услуги.

Новият частен самолет разполага с 60 кожени седалки и е предназначен за полети, не по-дълги от шест часа. Наличен е и изискан кетъринг.

Авиокомпанията има флот от 330 самолета Boeing 737-800, които се ползват за нормални полети. Всеки от тях разполага със 189 места.

Трафикът на обслужваните от Ryanair полети е нараснал до 7,4 милиона пътници през февруари, което е скок от 28% спрямо същия месец на миналата година.