Руската столица Москва успешно взаимодейства с турските предприемачи. За последните пет години натрупаният обем на инвестициите от Турция е нараснал почти 4 пъти. Това съобщават от столичната администрация, цитирани от ТАСС.

"Турският бизнес е важен партньор на Москва. Това се потвърждава от цифрите: натрупаният обем инвестиции от тази страна възлиза на 1,4 милиарда долара към 1 октомври 2021 година. За пет години той се е увеличил 3,8 пъти. Само за последната година нарастването е с 19%, а от началото на 2021 г. - с 8%", съобщава Владимир Ефимов, заместник-кмет на Москва по икономическа политика и имуществено-поземлени отношения.

По-конкретно, в Москва работи представителство на турска компания, занимаваща се със строителство и инвестиции в недвижими имоти. Освен в Русия, въпросната компания има дейност и в други страни от Европа, Близкия изток и Северна Африка.

В руската столица има представителство и турска компания, която се занимава с разработването на проекти и изпълнение на строителство на обекти, като жилищни сгради, офиси, училища, търговски центрове, хотели, летища, сгради с развлекателно и промишлено предназначение.

Друга крупна турска строително-инвестиционна компания работи не само в Москва, но и в цяла Русия. Тази компания е участвала в строителството или реконструкцията на такива обекти, като спортно-възстановителната база "Синя птица" с изкуствен лед, комплекса за бобслей "Парамоново", хотел Ritz Karlton, "Болшой театър" и др.

Турция пуска най-дългия висящ мост в света

Турция пуска най-дългия висящ мост в света

Изграждането на моста над Дарданелите започна през 2017 година