Американският гигант, който е лидер в медийната и развлекателната индустрия, Time Warner отчете ръст на приходите, но значителен спад на печалбата, през четвъртото тримесечие на годината.

Компанията, която е собственик на българската телевизия bTV, е регистрирала скок от 11,47% на приходите си до 7,89 милиарда долара, съобщава Reuters.

Нетната печалба от продължаващи операции на Time Warner е намалява до 317 милиона долара за месеците между октомври и декември 2016 година при 857 милиона долара за същия период на предходната година.

Т.нар. нетна печалба от продължаващи операции се отнася до отразяването на приходите от всички дейности на компанията след облагането с данъци.

От друга страна има и непродължаващи операции, отнасящи се за сегмент, продуктова линия или актив на компанията, които са били продадени или спрени.

AT&T придобива Time Warner за $85 милиарда

bTV стана част от мегасделка за създаването нов телекомуникационен и медиен гигант в САЩ

Сливането получава зелена светлина към края на 2017 година

През октомври стана ясно, че компанията майка на bTV е част от една от най-големите сделки за 2016 година. Тогава технологичната компания AT&T обяви, че е предложила 85 милиарда долара за поглъщането на Time Warner.

Чрез сливането двете компании дават заявка за създаването на нов телекомуникационен и медиен гигант. Поглъщането трябва да бъде завършено до края на тази година.