Българското издание на американското списание Forbes ще има нов издател. Това става ясно от съобщение на досегашния му такъв - Attica Eva. Причина за промяната е решението на лицензодателя да отдаде лиценза на друг местен играч.

"Много сме изненадани от решението, защото е базирано на твърдения, свързани с предишен период в живота на списанието - с друго ръководство на редакционния екип на Forbes България и на цялото издателство Attica Eva", се казва в коментар на компанията.

Forbes излиза на българския пазар от 2011 година, като първоначален издател беше гръцката група "Атика Медия България", към която по-късно се присъедини и групата списание Eva (собственост на "Нова телевизия").

От самото създаване на списанието у нас негов главен редактор беше Йордан Матеев, който обаче напусна изданието през миналата година. Още тогава се появиха слухове за проблем с лиценза, които бяха оборени от "Атика Ева" с информацията, че издателят е успял да го удължи. Междувременно ръководител на Forbes България и негов нов главен редактор стана финансистът Бисер Манолов.

В портфолиото си "Атика Ева" има още списания като Playboy, Esquire, Joy, Grazia и OK. От групата посочват още, че съвсем скоро към тях ще се присъедини и списание InGlobo.