Стартъпът на електрически скутер Unicorn се разпада, пише BBC. Причината - компанията е похарчила твърде много пари за реклама във Facebook и Google.

Клиентите на фирмата получиха имейл от основателя Ник Евънс, в който се посочва, че компанията се опитва да продаде активи, за да може да предложи на потребителите частични обезщетения. Евънс също така се извинява на клиентите си.

"Тъжно ми е да напиша това писмо, но изчерпахме финансирането си и незабавно спираме операциите. За съжаление нито имаме ресурс да доставим вашите скутери, нито сме в състояние да осигурим възстановяване на суми, тъй като сме без никакво финансиране", пише в писмото.

Базираната в Тексас компания продаде само 350 от своите скутери за 699 ​​долара всеки според The ​​Verge. 

Crunchbase - платформа за намиране на бизнес информация за стартъпи - съобщи, че Unicorn е събрал едва 150 000 долара.

Иначе превозните средства развиват максимална скорост от 24 километра в час и имат обхват от 24 километра.

Електрическите скутери - бъдещето на градския транспорт?

Електрическите скутери - бъдещето на градския транспорт?

Какви са предимствата и недостатъците от електрическите скутери?

Оказва се, че разходите за реклама във Facebook и Google, плащания за заеми и други странични разходи са изчерпили напълно средствата на компанията. Това станало в пъти по-бързо от очакванията на основателя на компанията.

"Голяма част от приходите отидоха за плащане за реклами във Facebook, с които да привлечем трафик към сайта. За съжаление цената на рекламите беше твърде скъпа за изграждането на устойчив бизнес", казва още Евънс на потребителите.

Реакцията на клиентите очаквано е лоша. В социалните мрежи те пишат, че са дълбоко разочаровани от случващото се. Нещо повече - новината идва точно преди празничния сезон, а голяма част от заявките са били предвидени като коледни подаръци.

Според някои анализатор проблемът с компанията е бил лесно предвидим - на официалните страници във Facebook и Instagram фирмата няма публикации от 20 юни.

Въпреки това преди около месец на уебсайта на стартъпа излезе информация, че на 15 декември компанията ще изпълни заявките си. Скутерите ще пристигнат преди Коледа и Ханука, пишеше в съобщението.

Най-голямата заплаха за електрическите скутери: европейските павета

Най-голямата заплаха за електрическите скутери: европейските павета

Карането на джаджата в Сан Франциско и Лисабон не е едно и също