Лятото е към своя край, но Холивуд все още се намира в стачния ад. През почти четирите месеца, откакто Гилдията на дсенаристите на Америка стачкува, телевизионните графици бяха объркани, филмите и предаванията бяха прекъснати, някога бляскавите червени килими потъмняха, а обичайният смях на гилдията заглъхна, пише CNN Business.

Преди няколко седмици и след загуба, която тепърва ще се изчислява, но вече възлизаща на милиарди долари, студиата започнаха отново активни разговори със сценаристите, предизвиквайки чувство на предпазлив оптимизъм от страна на кино индустрията.

И наистина изглеждаше, че след изтощително лято, изпълнено с безкрайни часове на медийна риторика, подхранвана от разпалени страсти, надеждата е на хоризонта. Но тези проблясъци надежда за скорошно споразумение се оказват мираж.

Снимка 616640

Източник: GettyImages

Днес, на прага на уикенда, американска сделка не се вижда отникъде. Училищата започват да работят отново, времето на повечето места се захлажда, но Холивуд остава въвлечен в трудовия спор.

Холивуд стачкува, Netflix печели - ето как

Холивуд стачкува, Netflix печели - ето как

Компанията диверсифицира риска с помощта на студиа извън САЩ

Ръководителите на студията вярват, че са положили сериозни усилия през последните седмици, за да сложат край на протеста и да увеличат хонорарите. Сценаристите, подкрепяни от почти цялата кино гилдия, не мислят така.

Снимка 626212

Източник: GettyImages

Представяни от Асоциацията на кино и телевизионните продуценти -AMPTP, студията предоставиха на сценаристите условия и нови финансови параметри, като се надяваха, че ще бъдат отправна точка за преговори, които в крайна сметка ще доведат до споразумение.

Само че, дълбоко сгрешиха. Сценаристите, представлявани от Гилдията на писателите на Америка - WGA, буквално се издмяха на предложението. За тях предлаганото увеличение на парите е крайно недостатъчно. И сега преговорите отново са в отчаяно състояние.

"Това е игра на изчакване", заяви един ръководител на кино студио.

Въпреки думите му, паниката става все по-голяма сред продуцентите, които в крайна сметка най-вероятно скоро ще бъдат принудени да се съгласят с всички условия на стачкуващите. В противен случай ще загубят повече пари, отколкото могат да си позволят.

Задава се най-скъпата стачка в историята на САЩ

Задава се най-скъпата стачка в историята на САЩ

Куриерите от UPS настояват за по-добри условия в колективния си трудов договор