Новият iPhone 5se и новият iPad Air 3 ще бъдат пуснати на пазара на 18 март, според нов доклад, цитиран от британския вестник Indepеndent.

Така по-малкият телефон от серията ще бъде достъпен само три дни след очакваната дата на представянето му – събитие на американския концерн Apple на 15 март. Обикновено компанията изчаква седмица или повече преди да пусне телефоните си в продажба, но сега изглежда скъсва с традицията и пуска новите устройства почти веднага.

Технологичният гигант е работил усилено, за да е готов с новите джаджи, от януари според 9to5mac.

Очаква се по-малкият телефон iPhone 5se да включва външен кейс с дизайн, много подобен на iPhone 5s. Смартфонът ще разполага с голяма част от обновленията, които се появиха при iPhone 6 и 6s, включително по-бързи процесори и нова камера.

Новите продукти, които Apple ще представи през март

Новите продукти, които Apple ще представи през март

Гигантът прави обновления на най-значимите си продукти

Новият телефон е смятан за начина на Apple да насърчи хората, които искат телефон с по-малки размери, но и да е актуализиран с най-новите технологии.

Предвижда се и таблетът iPad Air 3 да бъде представен на събитието и да бъде пуснат в продажба още на същия ден. Очаква се той да донесе подкрепа за аксесоари на компанията – като Apple Pencil и Smart Keyboard, както и обновления на вътрешната част.

Очаква се Apple да стартира и нови версии на Apple Watch, но според появилите се твърдения те ще видят бял свят доста по-късно през годината.