Компанията "Тера Тур Сервиз" ЕООД, която е собственик на хотелите Riu Pravets Resort в Правец, както и на хотелската верига на морето - Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach и SUNEO Helios Beach, които в момента се менажират от световноизвестния бранд RIU, преустановява досегашното си сътрудничество с международната хотелиерска верига. Това съобщи специализираният туристически сайт TravelNews, позовавйки се на Лъчезар Тодоров, който е изпълнителен директор на българската фирма.

"Тера Тур Сервиз" е собственост на "Агрохолд" АД и се управлява от Васил Златев, който е баща на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Партньорството в Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise и Riu Palace Sunny Beach ще продължи до края на следващата година, а в SUNEO Helios Beach и Riu Pravets Resort - до края на 2021-а. Плановете на "Тера Тур Сервиз" са хотелите да продължат своята работа и развитието си, предлагайки същото високо качество на услугите.

"През следващите осемнадесет месеца ще продължим да работим по обичайния професионален начин, с отдаденост към интересите и нуждите на нашите гости и с акцент върху връщането на рентабилността след настъпилата криза, причинена от COVID-19", заяви Лъчезар Тодоров.

Партньорството на "Тера Тур Сервиз" ЕООД и RIU SA II доведе до стабилното присъствие на марката в България. Изминалите 20 години ще бъдат запомнени със значителен растеж и за двете компании. РИУ и "Тера Тур Сервиз" си пожелаха успех в постигането на още по-високи цели в туризма, допълни Тодоров.

Българската компания ще работи само с един международен бранд Hyatt, под който оперира столичният хотел Hyatt Regency Sofia.