Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато семейство в САЩ, е починал на 79-годишна възраст, съобщава Bloomberg. Смъртта му е била потвърдена от говорителят на конгломерата Koch Industries Кристин Николас.

Кох, чието нетно състояние според Bloomberg Billionaires Index възлиза на около 59 милиарда долара, е седмият най-заможен човек в света, заедно със своя брад Чарлз.

Ръководената от двамата Koch Industries е една от големите американски компании с около 110 милиарда долара годишни приходи.

През юни миналата година Дейвид се отказа от активната работа за гиганта, а като причина бяха посочени здравословни причини.

Koch Industries е създадена от бащата на Дейвид и Чарлз Кох - Фред Кох през първата половина на миналия век. Първоначално дружеството развива дейност в енергийната индустрия, но по-късно се разразства и е заето още в селското стопанство и производството на потребителски стоки.

В края на 60-те години Чарлз поема ръководството на компанията след смъртта на бащата. През 1970 година Дейвид се присъединява към компанията като става технически ръководител на компанията. 8 години по-късно става президент на инженерната дивизия на конгломерата.

Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите

Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите

Историята на тяхната империя Koch Industries започва от баща им