Когато става въпрос за натоварени въздушни маршрути, всеки си представя полетите между мегаполиси, като Ню Йорк и Лондон, Лос Анджелис и Париж.

За много хора би било доста изненадващо обаче да разберат, че най-многобройни са полетите между дестинации в съвсем друга част на света.

Според данни на британската компания, която се занимава с изследвания на авиацията, на първо място по този показател през 2017 година е била линията между южнокорейския остров Чеджу-до и летище Gimpo в столицата Сеул.

За последните 12 месеца са били извършени 64 991 пътувания между двете дестинации или около 178 на ден. До голяма степен пътниците използват тези полети не с цел туризъм, а за работни срещи.

Вторият най-натоварен въздушен маршрут е този между Мелбърн и Сидни. За 2017 година са били извършени общо 54 519 пътувания между двата града в Австралия.

Трета е линията между Мумбай и Делхи, по която са били обслужени 47 462 полета през изминалата година. Как се подреждат останалите в топ 10 може да се види в инфорграфиката на платформата Statista:

Снимка 335182