Двамата братя Теодор и Карл Албрехт започват да работят в бакалията на майка си в своя роден град Есен след Втората световна война и от него успяват да изградят една от най-големите вериги супермаркети в Европа, която вече стъпи и на американския пазар.

Става въпрос за конкурента на Lild - Aldi, чието име идва съкратено именно от Албрехт. За семейството зад този успех обаче се знае малко. Представителите на фамилията не говорят пред пресата, а и не присъстват на събития, свързани с компанията.

Според германската преса семейството няма луксозни имения, частни самолети или яхти, а вместо това е избрало да пази живота си в тайна и да държи едва няколко хиляди евро в банковите си сметки.

От друга страна Bloomberg изчислява състоянието им на 38,8 милиарда долара.

Но какво още знаем за семейство Албрехт?

През 1913 година Албрехт отварят семейна бакалия в Есен. През 1946 година братята Теодор и Карл се захващат с бизнеса и постепенно отварят десетки магазини под името Aldi - съкратено от Albrecht Discount.

Към 1953 година те вече имат над 30 магазина в Германия. Шест години по-късно, заради неразбирателство дали да продават цигари или не в обектите си, двамата братя разделят компанията на две - Aldi Süd и Aldi Nord.

Така Карл ръководи магазините в югозападна Германия, САЩ, Великобритания, Австралия и Източна Европа, а Теодор - тези в Западна Германия, Западна и Южна Европа.

11 години по-късно през 1971 година Теодор е отвлечен, а семейство Албрехт плащат над 2 милиона долара, за да го освободят. Това е повратен момент за членовете на фамилията, които започват да водят много по-затворен начин на живот след инцидента.

За братята не се знае почти нищо, защото те никога не са излизали пред медиите. Все пак за Теодор се знае, че отглежда диви орхидеи и играе голф често.

Също така е известно, че семейството живее в имение, подобно на истинска крепост по брега на река Рур в Есен.

Но все пак как те успяват да изградят такава търговска империя?

Основното, което отличава Aldi от конкурентите му е, че предлага продукти на цена под средната за пазарите, на които оперира. След като компанията се разраства из цяла Европа за гиганти в индустрията като Walmart става невъзможно да постигна успех на континента.

Днес веригата има над 10 000 магазина под двата бранда, чрез които оперира.

Компанията вече се управлява от наследниците на двамата братя. Теодор умира през 2010 година на 88-годишна възраст, а управлението поемат неговите двама сина. Към този период богатството му се изчислява на 116,7 милиарда долара.

През 2014 година на 94-годишна възраст умира и брат му Карл - някогашният най-богат човек в Германия с нетно състояние от 26 милиарда долара.