Bloomberg TV Bulgaria стартира ново предаване в своя ефир. Зрителите на бизнес телевизията ще имат възможността да научат повече за климатичните промени, както и за екологичните промени в бизнес средите и иновациите, подпомагащи зелената трансформация - всеки понеделник, от 21:00 часа, в предаването "Made in Green". Водещ в студиото е Роселина Петкова, позната на зрителите пред малкия екран от сутрешния блок "Бизнес старт".

С реализирането на новото предаване, както досега, екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще продължава да информира зрителите чрез експертни оценки, представители на бизнеса, предприемачи, учени, преподаватели и правни консултанти по водещите за "Made in Green" теми.

На 6 март, първи гост в предаването беше Марина Цвиянович от сръбската компания "Еко био инвест", която създава торбички, чаши, чинии и фолио, направени от хранителни отпадъци вместо пластмаса. За целта тя разчита на нов биополимер, който се базира на отпадъци от плодове и зеленчуци и така се получава материал, разтворим във вода. От този материал се прави гранулат, а от него - крайният продукт. Той е много сходен до пластмасата, но не е токсичен и това го прави безопасен за природата.

Не пропускайте да гледате новото издание на "Made in Green" на 13 март, от 21 часа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.