От самолетния гигант Boeing обявиха, че спират техническата поддръжка на своите самолети, които са собственост на руски авиокомпании. Това е отговор на атаката на Русия срещу Украйна.

"Преустановихме големи инвестиции в Москва, а временно затворихме офиса си в Киев", заяви говорител на Boeing, цитиран от Reuters.

От компанията допълват, че в оммента екипите им са фокусирани върху осигуряването на безопасността на останалите техни самолети в региона около военния конфликт.

Припомняме, че всички държави в ЕС, Великобритания и Канада вече затвориха въздушното си пространство за руските самолети. САЩ също затварят небето си за тях.

Колкото до американския самолетостроител Boeing, той има високата цел да завладее още по-голям сегмент от авиационния пазар с разработката на нов въздушен лайнер.

Компанията ще използва всички най-модерни технологии, налични днес и вярва, че самолетът Boeing 797 NMA ще революционизира въздухоплаветелната индустрия.

Представянето на европейските Airbus - A321LR и A321XLR удари тежко Boeing. Първо, в момента Boeing не може да предложи на клиентите самолет с капацитет между 200-300 пътници. Моделите 757-и и 767 вече не се произвеждат, а Boeing 737 превозва по-малък брой и на разстояние, много по-малко от това на европейския си конкурент.

Новият средноразмерен самолет на Boeing обаче обещава да донесе нови възможности и нови предимства за въздушните пътувания.