Morgan Stanley дава бонуси от по 20 милиона долара на бъдещия главен изпълнителен директор и на другите двама ръководители, които не успяха да се "класират" за този пост.

По-рано през октомври стана ясно, че Тед Пик, съпрезидент, отговарящ за Institutional Securities Group, ще замени Джеймс Горман от януари. Пик, който е и един от ръководителите на корпоративната стратегия на компанията и се присъединява към Morgan Stanley през 1990 г., току-що завършил колежа и оттогава си проправя път нагоре в йерархията.

Пик "елиминира" конкурентите си Дан Симковиц и Анди Сапърщайн- други двама мениджъри в банката, за да получи желания пост. И двамата бяха като Симковиц ще стане съпрезидент и ще замени Пик като ръководител на групата за институционални ценни книжа.

Morgan Stanley заяви, че банката ще раздаде бонуси от по 20 милиона долара на тримата.

Morgan Stanley има нов изпълнителен директор

Една от най-големите банки в света има нов шеф

Тед Пик има 33-годишна кариера в банката

През 2022 г. Пик, Сапърщайн и Симковиц са получили заплати от по съответно 23,5 милиона долара компенсация, 20,5 милиона долара и Simkowitz 18 милиона долара, показват документи от банката.

Изглежда Пик е бил фаворит за поста на Джеймс Горман. Негови бивши колеги заявяват, че е имал репутация на най-трудолюбивия служител на компанията, пише още Business Insider.