Приходите на луксозната модна империя LVMH, собственост на най-богатия европеец Бернар Арно, са нараснали с над 55% на годишна база през първата половина на 2021 година, предава Forbes.

Приходите за периода възлизат на 33,9 милиарда долара. LVMH притежава марки като Louis Vuitton, Givenchy и Christian Dior.

Продажбите в САЩ и Азия "рязко са нараснали от началото на годината", според съобщение на компанията, а възстановяването на продажбите в Европа от пандемията е "постепенно".

По време на пандемията Арно за кратко се превърна в най-богатия човек в света, когато богатството му достигна ниво от 186,3 милиарда долара в края на май тази година. Състоянието на Арно нарасна от 76 млрд. долара през март 2020 г., а днес е на стойност 193 млрд. долара. Според Forbes той се нарежда след Джеф Безос на Amazon (211 млрд. долара) в класацията на милиардерите.

Миналата седмица LVMH обяви, че е придобива 60% дял в модната марка Off-White, основана от дизайнера Върджил Абло, но сумата по сделката не е обявена. Някои определиха този ход като знак за бизнес плана на Арно за следващото десетилетие.