След успешната както в професионален, така и в личен план 2015 г., Марк Зукърбърг е решил да изкачва нови върхове през 2016 г. Шефът на Facebook възнамерява да се заеме със създаването на робот, който може да бъде помощник, както в дома, така и в офиса, твърди Bloomberg.

В свой пост в социалната мрежа Зукърбърг обяви, че машината ще бъде нещо подобно на Джарвис, който е герой от комикса „Железния човек”. Идеята е помощникът да бъде нещо като иконом – да пуска приятели и съседи в къщата, като разпознава лицата им и да следи с какво се занимават децата на семейството.

В същото време роботът ще бъде полезен и в офиса, като ще съхранява различни данни за компанията и ще може да ги предоставя, когато е нужно, под формата на виртуална реалност. Освен това той ще може да се управлява чрез гласови команди.

Всяка година създателят на Facebook си поставя различни цели, които да изпълни. Преди време той се зае да научи мандарин, а след това се беше захванал с лов и ядеше само месо, което сам беше отстрелял.