Базираната в САЩ Appfire е придобила 100% от собствеността върху българската ИТ компания Botron Software, която разработва софтуер за софтуера за управление на клиенти Jira, като сред клиентите на приложенията ѝ са компании като Tesla, NASA, Audi и Apple, предаде Seenews. Стойността на сделката не е оповестена.

Botron е основана през 2013 г., като понастоящем за нея работят 32-а програмисти, става ясно от сайта на компанията. През последните пет години приходите ѝ нараснаха с 503%, с което тя влезе в класацията на Deloitte за 50-те най-бързо растящи технологични компании през миналата година.

През миналата година нетната печалба на компанията достигна 3,5 млн. лв., което е удвояване на годишна основа. Приходите ѝ също растат почти два пъти - от 5,4 млн. лв. през 2018 г. до 9,8 млн. лв. през миналата година.

Българската "Ботрон" се нареди сред 50-те най-бързо растящи в класацията на Deloitte

Българска компания се нареди сред 50-те най-бързо растящи в класацията на Deloitte

Сред клиентите ѝ са имена като Apple, Google, Audi и много други

"Jira е лидер на пазара като жизненонеобходим инструменти за екипи по целия свят и като дългогодишен партньор на Atlassian, Botron притежава вълнуваща комбинация от мощни приложения за нашето портфолио, с които изпълняваме визията си да подпомагаме предприемачите в дигиталната трансформация", каза съоснователят и главен изпълнителен директор на Appfire Рендъл Уорд.

"Това е първото придобиване от страна на Appfire, след като компанията си осигури инвестиция в размер на 49 млн. евро, основно от Silversmith Capital Partners, в началото на месеца, за да разширява облачните си услуги и стратегическите изкупувания на съвместими с тях приложения", посочват от Seenews.

"Сега, след като разполагаме с опита и експертизата на Appfire, ще можем да скалираме и да отговаряме на клиентите си още по-бързо от преди", посочват от Botron в блога си. "Ще продължим да развиваме нашите продукти, така че да осигурим най-добрите условия за работа с Jira за администраторите, собствениците и проектните мениджъри."