"Белла", най-големият производител на хранителни продукти в България, е придобила унгарския производител и доставчик на храни за пазарите от Европейският съюз и мултинационалните вериги Marathon Foods, съобщиха от компанията. Стойността на сделката е 12 млн. лв.

С придобиването на Marathon Foods, партньорската мрежа на "Белла" се разраства и в нея влизат McDonald's, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O'Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan.

Чрез сделката, "Белла" портфолиото се увеличава с нови видове и вкусове - ролца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил продукти, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.

Marathon Foods Ltd е създадена през 1992 г. в Унгария. Компанията е регулярен доставчик за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по традиционни за Унгария рецепти, както и специално създадени за локални пазари по света.

"Стартирахме годината с мащабна инвестиционна програма и в трите направления производство, логистика и експорт на храни. Висококачественото производство привлича все повече потребители в Европа и вярваме, че разширяването ни на производствената ни дейност в централната и западната част на континента е правилният бизнес подход", коментира по повод стъпването на "Белла България" в Унгария изпълнителният директор на компанията Елза Маркова.

"Белла" е основана през 1997 г., като през годинините значително разшири дейността си и днес притежава инвестиции и в Гърция и Румъния. Продуктите на компанията се предлагат на пазарите в над 20 страни на четири континента - Германия, Испания, Кипър, САЩ, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция и други.

Продуктите от портфолиото ѝ се произвеждат в 9 фабрики с производствен капацитет от 350 тона храни дневно. Компанията разполага с автопарк от над 100 хладилни камиона с полезен товар от 1 до 20 тона и температурен диапазон на хладилните фургони от 0 до -20 градуса. На територията на България фирмата е единствената, която предлага cross-docking услуга за транспорт на охладени и замразени продукти.

Едни от най-големите клиенти на "Белла" са международни и български търговски вериги като "Метро", Kaufland, "Билла", Lidl, "Карфур", "Фантастико", "Пикадили", "Т-Маркет", СВА и други.

"Белла България" планира 15 милиона лева инвестиции и навлизане на сръбския пазар

"Белла България" планира 15 милиона лева инвестиции и навлизане на сръбския пазар