Най-големият превозвач в Европа - германската FlixBus, обяви, че е постигнала споразумение за придобиването на турската Kamil Koç, която водещ доставчик на междуградски транспорт в южната ни съседка. Предстои нейната мрежа да бъде интегрирана в тази на FlixBus.

Kamil Koç прави превози до обслужва 61 града в цяла Турция и през 2018 година пътниците ѝ са над 20 милиона души.

"Компанията ще бъде постепенно интегрирана в обширната мрежа на FlixBus, която вече предлага над 350 000 ежедневни връзки до над 2000 дестинации в 28 европейски държави и САЩ", съобщават от германската група.

Сделката ще стане факт след одобрение от страна на регулаторните органи.

"Ние сме изключително щастливи да приветстваме Kamil Koç в семейството, за да започне нова ера на турския пазар на мобилност. След оценка на бизнеса, ние ще работим за разширяване на съществуващата мрежа още повече и за оптимизиране на графиците към търсенето", посочва основателят и изпълнителен директор на FlixBus Йохен Енгерт.

Германският лидер работи на българския пазар от 2018 година, като стартира с пътувания от столицата до Унгария, Австрия и Румъния. През пролетта на тази година тръгнаха и първите превози от Пловдив. Първите обявени линии бяха до Сегед, Будапеща и Виена.

През миналата седмица стана ясно, че ще бъдат добавени нови дестинации от София и Пловдив - Загреб, Любляна, Фалих, Залцбург и Мюнхен.

FlixBus пуска директни линии от София и Пловдив до Загреб, Любляна, Залцбург и Мюнхен

FlixBus пуска директни линии от София и Пловдив до Загреб, Любляна, Залцбург и Мюнхен