Гейминг гигантът Flutter Entertainment обяви голямо придобиване, насочено към Балканите. Flutter International, която има офис в София, за който работят над 700 служители, придобива 51% дял в своя конкурент за спортни залагания и игри със силно присъствие в Сърбия - MaxBet, съобщава GamblingNews.

Финансовото изражение на придобиването, което подлежи на регулаторо разрешение, е €141 милиона. От компанията очакват сделката да бъде окончателно финализирана през първото тримесечие на следващата година.

Част от бизнес плановете на Flutter към Балканите включват и придобиването на оставащия дял от 49% в MaxBet през 2029 година.

От компанията коментират, че настоящата сделка им позволява да разширят още повече своя европейски и глобален отпечатък. Стратегическото придобиване допълва целите на Flutter да разшири своето портфолио от марки, като същевременно предоставя ненадминато забавление на местно регулираните хазартни пазари.

От своя страна MaxBet е известен оператор за хазартния сектор в Сърбия. Известна като водеща гейминг компания, MaxBet има силно присъствие в сектора на онлайн хазарта в страната.

Flutter International, която ще ви даде международна кариера от София и ще ви обучи за нея

Водещата гейминг компания, която ще ви даде международна кариера от София и ще ви обучи за нея

Компанията има 700+ служители в София, наема нови и няма да ви ограничи до развитие само у нас

За период от 12 месеца - до юни 2023 година, компанията генерира приходи от €145 милиона. От общите отчетени приходи близо 44% се дължат на сектора на онлайн хазарта,

От Flutter очакват същия успех в Сърбия с MaxBet, като вече постигнатия на ключови пазари като Индия, Италия и Грузия.

Снимка 625401

Източник: Flutter International

Българският офис

През февруари тази година Flutter International - международната дивизия на един от свeтoвните лидepи в игpaлнaтa индycтpия - Fluttеr Enterntainment, чиятo пaзapнa oцeнĸa по данни от тогава възлизa нa €25 милиapдa, ce зaвъpнa в oбнoвeния cи oфиc в Coфия. В България Flutter International присъства с брандовете РоkеrЅtаrѕ и Сауеtаnо.

Гигантът от игралната индустрия реновира в продължение на половин година българската си централа, като от началото на 2023 година тя отново отвори врати в сграда Goldline на столичния булевард "Цариградско шосе".

От компанията посочиха, че освежаването на офиса цели да подпомогне максималното преживяване за служителите от гледна точка на социални контакти и приобщаване, докато гъвкавата agile работна среда гарантира, че мястото подкрепя новия хибриден модел на работа в компанията.