Хонконгските милиардери Виктор и Уилям Фунг търсят някой, който би искал да купи техния дял в луксозния бранд Delvax - 192-годишна белгийска компания, известна със своите кожени чанти.

Според запознати, цитирани от Bloomberg, двамата братя работят с консултанти по евентуалната сделка. По думите на иточниците тя може да достигне стойност между 500 и 600 милиона долара.

Виктор и Уилиям Фунг станаха собственици на дял в Delvax през 2011 година, като изкупиха част от акциите, притежавани от сингапурската инвестиционна компания Temasek. Така братята получиха мажоритарен дял в производителя.

През последните години Фунг и Temasek работеха усилено за разширяването на бизнеса си с отварянето на нови магазини, особено в Китай.

Според информацията братята разглеждат възможните предложения за продажба, като има възможност в крайна сметка да се откажат от сделката и да решат да запазят бизнеса си в компанията. Към момента от Fung Group отказват коментар по темата.

Dalvaux е основана в Брюксел през 1829 година. Днес цените на някои от най-скъпите модели на марката започват от 4700 долара.