Nuvei придоби SafeCharge International Group Limited, съобщиха от компаниите. Сделката оценява SafeCharge, която има 120 служители и в България, над $889 милиона. Не се предвиждат промени от страна на Nuvei по отношение на активите или изследователските и развойни дейности в нашата страна, уточняват от дружеството.

Nuvei е един от водещите доставчици на технологични платежни решения за търговци и партньори в областта на технологиите и дистрибуцията, предимно в САЩ и Канада. Тя извършва пълен набор от придобивания на търговци и обработка на плащания с множество канали, който предлага изключителна цялостна бек-офис поддръжка за търговци и дистрибуторски партньори и директни връзки с Visa, Mastercard, American Express и Discover с глобална свързаност към платежните мрежи.

Дружеството обработва продажби за приблизително $16 милиарда годишно от 52 000 търговци. Приходите ѝ достигат $150 милиона и оперативна печалба от около $61 милиона.

От своя страна SafeCharge предоставя глобални платежни услуги за множество канали, от придобиването и издаването на карти до обработката и извършването на плащания, като всички те са подкрепени от модерни решения за управление на риска. Платежната им платформа се свързва директно с всички основни платежни системи, включително Visa, MasterCard, American Express и Union Pay, както и над 150 локални методи за плащане.