Най-голямата компания в Турция за транспортна и дистрибуторска дейност Netlog Lojistik Hizmetleri планира да закупи 7 европейски фирми през следващите 2 години. Плановете на фирмата са част от нейната стратегия за експанзия на европейския пазар с цел да се разширят източниците ѝ на доход.

Компанията очаква разширяването да струва около 350 милиона евро. Сделките ще бъдат финансирани до голяма степен чрез заеми. Това обясни вицепрезидентът на фирмата Гокалп Как.

По думите му сключването на сделките може да помогне на фирмата да достигне до 1,9 милиарда долара от продажби от 1 милиард.

"Интересува ни фирми в Англия, Белгия, Германия, Полша и Холандия", обясни Как.

Netlog планира да закупи един от най-големите логистични бизнеси в Полша, като има вероятност това да стане в рамките на следващите 2 месеца.

Компанията е основана през 2004 година. Оттогава Netlog следва агресивна стратегия за растеж на местния пазар и притежава 32 фирми и 14 бранда.

"Netlog може да обмисли възможността за продажба на акции или бъдещи партньорства. Това обаче ще стане, след като компанията достигне желаните капацитет и стойност", допълни вицепрезидентът.