Актуализацията на пенсиите и инфлацията като невидимата икономическа заплаха ще бъдат на фокус в първото за новия сезон издание на актуално-публицистичното предаване за икономика Money.bg в ефира на Bulgaria ON AIR. На 18 септември, от 16:30 часа, зрителите ще се запознаят отблизо с важните и любопитни новини от света на бизнеса, икономиката и финансите.

В последните дни на 46-ото Народно събрание темата за актуализацията на пенсиите стана повод за дълги, задълбочени дебати и поляризирани мнения от трибуната в парламента. Въпреки това, депутатите наложиха промени в закона за бюджета, които ще се отразят пряко на голяма част от пенсионерите в страната. За увеличението на пенсиите, кой какво ще получи и какви ще са ефектите от това както за възрастното общество така и за държавния бюджет в първата част на предаването Money.bg горещата тема пред финансовия журналист от медията Петър Илиев коментира бившият министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

Изданието ще продължи със задълбочен разговор относно все по-приближаващата невидима икономическа заплаха в страната - инфлацията. Увеличение на цената на какви видове стоки предстои да усетят потребителите и какви са прогнозите на експертите относно процента, с който може да нарасне зараждащата се инфлация? Отговорите в студиото на икономическото предаване в ефира на Bulgaria ON AIR пред водещия на предаването Георги Минев ще даде видният икономист Стоян Панчев от ЕКИП.

Не пропускайте първото издание на икономическото предаване Money.bg за есента - на 18 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.