Повече от 700 града на САЩ планират да забавят или анулират инфраструктурни проекти, след като отговорите срещу огнищата на коронавирус оставиха бюджетите с огромни дупки, а случаите не спират да се увеличават, пише CNBC.

Според данни от проучване на National League of Cities, което събра данни от над 1 100 общини във всички 50 щата, повечето градове ще забавят или анулират закупуването на оборудване. Подобни стъпки биха могли да преустановят местната търговска дейност сред бизнеса и да увеличат съкращенията.

Градовете също така са принудени да намалят сезонните програми, включително летни младежки работни места и летни лагери, които засягат предимно младежите с висок риск. Близо една четвърт от градовете вече намалиха разходите си за обществени програми и икономическо развитие.

САЩ се доближават до рекордните 50 милиона нови безработни

САЩ се доближават до рекордните 50 милиона нови безработни

Седмичните молби в страната достигнаха 1,5 милиона

Повечето градове съобщават, че трябва да покрият голяма и неочаквана цена, включваща закупуване на лични предпазни средства и договаряне на дезинфекционни услуги, за да се запазят обществените сгради чисти, когато те започват да се отварят отново.

Организацията призова федералното правителство да предостави повече финансиране директно на общините, предупреждавайки, че ако това не стане, икономическото възстановяване на нацията от Covid-19 може да бъде застрашено.

Близо 70% от градовете, участвали в проучването, заявяват, че все още не са получили финансиране от федералното правителство в предишни пакети за помощ.

В САЩ готвят смяна на помощите за безработица със стимули за работа

В САЩ готвят смяна на помощите за безработица със стимули за работа

Според много анализатори в настоящия си вид стимулите подтикват хората да стоят извън пазара на труда