Макао - световният хъб за бизнесът с казина, отчита остър срив на печалбата си на фона на очакванията на операторите в сектора границите да бъдат скоро отворени и те да започнат да се възстановяват от безпрецедентния спад в резултат на пандемията.

Според официалните данни на Gaming Inspection & Coordination Buereau през май брутните приходи от игри са с 93,2% надолу в сравнение с година по-рано до едва 221 милиона долара. Все пак резултатът е по-добър от прогнозираният от анализаторите 95% срив след такъв от 97% за април, пише Bloomberg.

Индексът на изданието, отчитащ представянето на операторите на казина в Макао, отчита 0,7% спад през май. В сравнение основният индекс на хонконгската борса Hang Seng е с 6,8% надолу.

Дъщерята от общо 16 деца, която ще наследи "Краля на казината" от Макао

Дъщерята от общо 16 деца, която ще наследи "Краля на казината" от Макао

Тя ще трябва да спаси бизнеса в момент, в който казината губят по $1 милион на ден

Резултатите за май носят осми пореден месец на спад на печалбата, след като Макао беше засегнат от продължаващата вече 2 години търговска война, както и от напрежението в Хонконг. Допълнителен натиск върху сектора оказа и блокирането му в рамките на 15 дни през февруари.

Докато бизнесът в Китай се възстановява, казината в Макао и Хонконг все още остават празни заради ограниченията за преминаването на границите. Това дава резултат в загуби от над 1 милион долара дневно за индустрията.