Базираната на Ethereum криптовалута "Let's Go Brandon" е загубила 99,5% от стойността си през последните 30 дни, показват данни от сайтовете за крипто търговия CoinMarketCap и Crypto. Стойността на всичките 330 трилиона монети в обращение сега възлиза на няколко хиляди долара, а една LGB монета всъщност не струва нищо.

Криптовалутата, която е на по-малко от шест месеца, достигна своя връх в стойността си в края на миналата година, след като беше популяризирана от противници на американския президент Джо Байдън и пилота от NASCAR Брандън Браун, чието име вдъхновява и заглавието.

Залози за цената на bitcoin и ethereum вече ще могат да се правят и на БФБ

Залози за цената на bitcoin и ethereum вече ще могат да се правят и на БФБ

От 16 февруари

По време на интервю на Брандън Браун след победа в състезание на NASCAR през октомври 2021 година, тълпа от зрители скандираха името на американския президент в негативен аспект. Спортният репортер обаче обърка думите на тълпата, замейняйки ги с "Let's Go Brandon".

След това доста активисти и различни политици подхванаха фразата и я превърнаха в нарицателно срещу Байдън. Републиканският губернатор на Флорида Рон ДеСантис например започна да използва термина за "администрацията на Джо Брандън",  сенаторът Тед Крус също е използвал лозунга няколко пъти.

След това, през ноември, крипто ентусиасти решиха да осребрят фразата, пускайки крипто монета със същото име. Но се оказаха поредните, на които сметката не им излезе, според очакванията.

27-годишният създател на Ethereum вече е милиардер

27-годишният създател на Ethereum вече е милиардер

Той създава криптовалутата през 2015 г., а днес тя е втората най-голяма