Проучване на Intertrust, публикувано от Financial Times, показва, че хедж фондовете планират значително да увеличат експозицията си към криптовалути до 2026-а година. Допитването е проведено сред 100 финансови директори на хедж фондове в световен мащаб и установява, че мениджърите очакват да държат средно 7.2% от активите си в криптовалути до 5 години.

Очевидно хедж фондовете започват да гледат на сектора като на сегмент с огромен потенциал. Нарастването на инвестициите с въпросните 7%означава, че общата сума може да се равнява на над 300 милиарда щатски долара. Към момента 17 на 100 от анкетираните мениджъри очакват да имат над 10% от инвестициите си в криптовалута. Тя ще е предимно биткойн.

Хедж фондовете губят $6 милиарда заради "меме акции" през май

Хедж фондовете губят $6 милиарда заради "меме акции" през май

Загубите на Melvin Capital са 11 млрд. долара от началото на годината

"Очевидно хедж фондовете са наясно не само с рисковете, но и с дългосрочния потенциал на криптовалутите", коментира пред FT Дейвид Милър, който е изпълнителен директор на Quilter Cheviot Investment Management.

Любопитното е, че все по-нарастващият ентусиазъм от хедж фондовете е в рязък контрапункт с широко разпространения скептицизъм сред по-традиционните мениджъри на активи. "

САЩ са спечелили над 4 милиарда долара от биткойни, 4 пъти повече от Китай

САЩ са спечелили над 4 милиарда долара от биткойни, 4 пъти повече от Китай

Китайските граждани се нареждат на второ място

Някои хедж фондове все пак остават предпазливи. Припомняме, че по-рано тази година от Elliott Management споделиха пред инвеститорите си мнението си, че "криптовалутите може да се превърнат в най-голямата финансова измама в историята".