Скоро малкото останали фенове на емблематичните телефони Blackberry ще трябва да се сбогуват с тях. Отново.

TCL Communications - компанията, която преди време взе лиценза за марката, посочва, че споразумението за нея изтича и през август ще спре продажбата на смартфоните.

"TCL вече няма правото да създава, произвежда или продава каквито и да е устройства Blackberry", се посочва в официално съобщение на компанията, цитирано от CNN Business. От фирмата посочват, че ще продължат поддръжката на вече продадените устройства до 2022 година.

Кажете “сбогом” на класическото BlackBerry

Кажете “сбогом” на класическото BlackBerry

Канадската технологична компания спира производството му

Това е лоша новина за феновете на някога култувата марка, тъй като не е ясно кога и дали те ще могат да си купят нов телефон на бранда. Засега не е ясно дали от Blackberry планират да си партнират с друга компания, за да продължи производството и продажбата на телефоните.

TCL Communications работеше с Blackberry по производството на серията смартфони KEY, включваща Blackberry KEYonne Motion, KEY2 и KEY2 LE.

Самата Blackberry вече не разчита на смартфон дивизията за своя бизнес. През 2016 година тя обяви, че ще спре да произвежда мобилните устройства и в тази посока ще си партнира с TCL.

Това решение дойде на фона на остър спад в продажбите на компанията особено след масовото навлизане на тъчскрийн устройствата. Blackberry започна да губи пазарна позиция за сметка на моделите iPhone Apple и Galaxy на Samsung.

Възраждането на Blackberry: Новият смартфон на марката вече е тук

Възраждането на Blackberry: Новият смартфон на марката вече е тук

Той ще бъде представен на технологичната конференция в Берлин