Huawei отчита най-бърз растеж в продажбите на смартчасовници, сочат данните на Counterpoint Research. През третото тримесечие на 2020 г. компанията постига 15% пазарен дял в света, при едва 3% в началото на 2018 г., показва още статистиката.

Особено успешно за компанията се оказва първото полугодие на 2020 г., когато доставките бележат значително увеличение от 57% на годишна база, с което Huawei се нарежда на втора позиция. "През първата половина на 2020 г. Huawei се радва на значително търсене на смартчасовници, особено серията Watch GT2", коментира вицепрезидентът на Counterpoint Research Нийл Шах.

Прогнозите са, че продажбите ще продължат да растат. В началото на октомври производителят даде начало на продажбите на новия Huawei Watch GT 2 Pro. Часовникът е насочен към активните потребители, които следят здравето си. Компанията залага, че премиум дизайнът, устойчивите и ергономични материали и над 100-те тренировъчни режима ще ѝ помогнат да спечели още по-голям пазарен дял. Стъклото на смартчасовника е от изключително устойчивия сапфирен кристал, а корпусът - от здрава, но лека титаниева сплав. Основата е керамична.

Huawei Watch GT 2 Pro

Източник: Huawei

Huawei Watch GT 2 Pro

Сред плюсовете на модела, който надгражда Huawei Watch GT, е и животът на батерията от две седмици и бързото безжично зареждане от смартфон.

За спортуващите има на 100 режима, които представят подробен анализ при редица дисциплини, сред които вече са зимни спортове като ски, сноуборд, ски в пресечена местност, както и набиращият все повече популярност у нас голф.

Освен това Huawei GT 2 Pro следи постоянно и нивата на стрес и качеството на съня, като предлага и интелигентен анализ и съвети за подобряването им. Подобрено е още следенето на пулса и наситеността на кръвта с кислород - важни базисни параметри, както за спорт, така и за хора с рискови състояния, които могат да получават известия при засичане на нетипични стойности.

Watch Fit

Източник: Huawei

Watch Fit

Huawei разчита и на продажбите на Watch Fit, първият спортен часовник на компанията. С 1,64" екран и 10-дневна батерия, той предлага 12 тренировъчни програми и също следи за качеството на съня.