Новият модел iPhone 7 Plus е толкова търсен, че наличностите от него свършиха още преди да е пуснат официално в продажба.

От Apple обявиха, че първоначалните количества от смартфона са свършили в глобален мащаб, както и варианта в черно на по-малкия модел, предаде агенция "Ройтерс".

Официалните продажби започват на 23 септември, като в момента текат предварителни заявки. От компанията посочват, че следващият петък клиентите, ако не са направили предварителна заявка, няма да могат да купят новия модел в магазините по света, но ще могат да го поръчат.

iPhone 7 донесе рекордна стойност за акциите на Apple

iPhone 7 донесе рекордна стойност за акциите на Apple

Пазарната капитализация на технологичния лидер надхвърли $600 милиарда

„Искрено благодарим за проявено търпение от страна на нашите клиенти. Работим усилено всеки да има най-новия iPhone в ръцете си възможно най-скоро”, коментира говорителят на Apple Труди Мълър.

Apple представи новите устройства по-рано през месеца в Сан Франциско, които са с двойна камера и без традиционния вход за слушалките.

По-рано през деня акциите на Apple удариха най-високата си стойност през годината благодарение именно на доброто първоначално представяне на новите модели iPhone.