Samsung ще пусне своя сгъваем смартфон през първата половина на следващата година и ще произведе най-малко 1 милион бройки от него, предаде южнокорейската Yonhap News, цитирана от Bloomberg.

Производителят на потребителска електроника показа своя дългоочакван модел със сгъваем екран на конференция за разработчици в Сан Франциско, но без да обяви цената, името или датата на пускане.

Ръководителят на мобилното звено на компанията Ди Джей Кох заяви пред репортери след събитието, че ще пусне устройството през първата половина на следващата година.

Нова версия на сгъваемия телефон ще бъде представяна всяка година заедно с флагманските модели на Samsung. Компанията може да повиши обема на производството на своите сгъваеми устройства спрямо това как се приеме от пазара, посочи Кох. Samsung продаде общо над 300 милиона телефона през миналата година, според компанията за пазарни проучвания TrendForce.

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Моделът може да подкрепи продажбите на компанията

Най-големият производител на телефони в света е сформирал екип с Google, за да разработи софтуерен интерфейс за сгъваемия телефон, след като преди 2 месеца Кох се срещна с главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай.

Samsung и други производители на смартфони се опитват да съживят забавянето на търсенето на смартфони, тъй като потребителите по цял свят вече чакат по-дълго, за да заменят устройствата си с по-актуалните модели.

Samsung планира да пусне по-евтина версия на своя флагман Galaxy S10 следващата година, за да привлече вниманието на потребителите, които са по-спестовни, съобщи Bloomberg News миналия месец.

5G също така осигурява на Samsung "голяма възможност" през следващата година, тъй като планът за предоставяне на услуги в мобилните мрежи от пето поколение се е доближил с 9 месеца, пише Yonhap.