Шест български проекта вече се включиха в инициативата Call for Solutions на световния форум Bloomberg New Economy, която търси най-иновативните решения на големите глобални предизвикателства, с които светът се сблъсква. Кампанията на световния гигант Bloomberg LP започна в края на юли и ще продължи до 15 август, докогато и всеки с иновативна идея за разрешаване на проблем, може да кандидатства.

Седмината представители с най-добри и ефективни решения от цял свят ще бъдат поканени да се включат във форума, който ще се проведе през ноември в Пекин, заедно близо 500 от най-влиятелните предприемачи, технологични лидери, правителствени служители, експерти и учени от над 60 страни. Освен със специализиран семинар, на който ще бъдат представени най-добрите идеи по време на форума, екипът на Bloomberg New Economy ще помогне и за реализирането им.

Участие в Call for Solutions могат да вземат предприемачи, бизнес лидери, изследователи и различни специалисти от целия свят. Световната инициатива е подкрепена и от единствената бизнес телевизия в България - Bloomberg TV Bulgaria , която ще даде гласност на най-добрите български идеи.

Българските проекти, които до момента са кандидатствали, предлагат решения на предизвикателства като бюрокрацията и транзакционните разходи за бизнеса в световен план, изменението на климата и проблеми, свързани с урбанизацията. Всеки може да предложи своята идея до 15 август, а иновативните решения трябва да са в една от следните категории: търговия, технологии, климат, финанси и капиталови пазари, социално включване, урбанизация и глобално управление.

За повече информация и кандидатстване: https://www.neweconomyforum.com/solutions-submission/