Google планира да отвори нов "Кампус за технологични предприемачи" в германската столица.Това се посочва в съобщение от блога на дружеството, цитирано от Business Insider.

Центърът ще бъде базиран в берлинския квартал Кройцберг - дом на редица технологични компании. А самият кампус на Google ще отвори врати през есента на 2017. Така компанията ще помага на предприемачи да формират и да изградят своя бизнес.

Технологичният лидер вярва, че Берлин бързо се разраства като поле за стартъпи през последните пет години.

"Твърдо убедени сме, че в бъдещето се крие по-голям потенциал за растеж на предприемачите и искаме да оставим нашия принос", каза Мери Гроув, директор на Google за предприемачи.

"Нашата цел за "Кампус Берлин" е да подкрепим стартиращата екосистема и да насърчим предприемачеството", допълва още специалистът.

Кампусът ще залага на усвояването на практически познания в области като мениджмънт на продукти и дизайн. Компанията ще реализира и програми като "Създатели над 50", чрез които ще се опита да увеличи разнообразието в дигиталната екосистема на Берлин.

Google вече има шест подобни сгради в градове по целия свят, като останалите се намират в Лондон, Тел Авив, Сеул, Варшава, Сао Пауло, и Мадрид.