Естонската компания Arco Vara ще инвестира 60 милиона евро в проекта си за луксозен комплекс край с. Лозен край София, съобщиха от дружеството.

Дъщерната "Арко Лозен" ЕООД вече е подписала договор за дизайн с българската "Вамос" ООД. Победителят бе избран след конкурс, приключил през февруари.

Очаква се до октомври 2018 година да бъдат готови техническите чертежи, а одобрение да бъде получено до края на годината.

Естонската Arco Vara ще изгради луксозен комплекс край София

Естонски гигант ще изгради луксозен комплекс край София

Компанията работи и по друг проект в столицата

Първият етап от проекта ще се състои от изграждането на блокове, къщи, супермаркет и детска градина на обща площ над 30 000 кв. м. Строежът ще започне през първата половина на 2019 година и трябва да бъде приключен до края на 2020 с обща инвестиция само за него 18 милиона евро. Общият брой на жилищата в първия етап ще бъде общо 500.

До декември 2020, като втора част от сделката, Arco Vara ще придобие още една неназована българска компания, която притежава още девет парцела, от които пет са предвидени за строеж, а останалите за улична инфраструктура. Общата им площ е 67 хил. кв. м.

Започва строителството на Iztok Parkside в столичния квартал Изток (СНИМКИ)

Започва строителството на нов жилищен комплекс в столичния квартал Изток

Очакваните приходи от продажбата на апартаменти е над 9 милиона евро

Освен комплекса Iztok Parkside, който ще се състои от три сгради, разположени между бул. "Драган Цанков" и ул. "Тинтява", естонската компания работи и по проекта Manastirski L!VD apartments в кв. "Манастирски ливади". Нейна е и сградата BLVD Residence, намираща се на бул. "Мадрид" в столицата.