Между $20 милиона и $25 милиона ще бъде инвестицията на американската компания AtScale в България, заявиха Матю Бърд, основател на UpScale и Скот Хаузър, продуктов директор на компанията пред Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията е световен лидер в управлението на big data (големи информационни масиви). София е първата дестинация, в която калифорнийското дружество стъпва в международен план.

Амбицията на AtScale е в следващата година екипът ѝ в България да бъде около 40-50 души.

"Вече има отворен офис в България, както и няколко служители. Компанията ще продължи да инвестира в страната, за да създаде всички необходими условия за осигуряването на поддръжка на офисите в Бостън и клиентите в световен мащаб", казва Хаузър.

AtScale е създадена през 2013 година в Калифорния от ветерани от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle. Сред ръководния екип на компанията е Момчил Михайлов - вицепрезидент и генерален мениджър за Европа.

Други европейски страни, към които компанията се е насочила, са Франция и Великобритания, а на по-късен етап планира и разрастване в Азия.

AtScale открива офис в София

IT гигант от Калифорния открива офис в София

Клиенти са ѝ компании като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKlin