Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за картонени опаковки в Румъния.

Съоръжението на местното подразделение Dunapack Rambox ще бъде разположено в Болинтин Дял, близо до Букурещ, а в строежа и оборудването му ще бъдат вложени 45 млн. евро.

Предприятието ще създаде 150 нови работни места и трябва да започне да функционира през юни 2019 г., съобщават от компанията, цитирани от румънски медии.

Фабриката, чийто капацитет е капацитет е 180 млн. кв. м картонени опаковки, ще работи като допълваща производствена площадка на завода на Dunapack Rambox в Сфънту Георге, окръг Ковасна, който ще получи значителни технически подобрения.

Заедно двете предприятия трябва да достигнат годишен производствен капацитет от 300 млн. кв. м картонени опаковки. Собственик на опаковъчните компании и техните заводи е австрийската Prinzhorn Group, която има 6600 служители в 15 държави и е сред лидерите в областта на опаковането, хартията и рециклирането в Европа.

Новият завод в Болинтин ще бъде с площ 27 000 кв. м ще разполага с най-съвременно оборудване, като голяма част от дейностите ще бъдат автоматизирани.

"Румъния беше и все още е един от ключовите ни пазари за растеж. С подкрепата на местните власти и всички необходими ресурси, ние имаме удоволствието да предприемем тази важна стъпка в този жизнен и развиващ се пазар ", казва Корд Принцхорн, изпълнителен директор на семейната компания Prinzhorn Group.

Новият продуктов микс на завода в Болинтин Дял ще се състои от висококачествени кутии от велпапе, индустриални опаковки за насипни продукти, опаковки за търговия на дребно и електронна търговия, както и широка гама от други висококачествени, многоцветни опаковъчни решения. Целта му е да отговори на нуждите на все по-сегментирания потребителски пазар.

"Изключителното местоположение на новата фабрика на Dunapack Rambox, разположена само на 20 км от Букурещ, ни позволява да предоставим на румънските ни клиенти възможно най-доброто качество на продукта и възможности за обслужване. Освен това, благодарение на нашата гъвкава настройка на машините, имаме възможност да реагираме бързо и ефективно на нови индустриални предизвикателства", обяснява Александър Енценберг, изпълнителен директор на Dunapack Packaging Division.

В момента Dunapack Rambox доставя опаковки на над 500 клиенти във всички големи индустрии.