Един от най-големите производители на стомана в света очаква да спечели доста пари заради големите инвестиции, които новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се кани да направи.

По думите на главния изпълнителен директор на германския гигант Thyssenkrupp Хайнрих Хесингер вложенията ще се усетят сериозно в индустрията.

В интервю пред CNBC той коментира, че не се съмнява във възможностите на програмата за реновиране на инфраструктурата в Щатите, която Тръмп представи по време на кампанията си.

6-те основни приоритета на Тръмп за първите 100 дни от управлението му

6-те основни приоритета на Тръмп за първите 100 дни от управлението му

Като за начало ще скъса споразумение с други 11 държави

Преди време кандидатът за държавен глава на републиканците заяви, че 1 трилион долара ще бъдат инвестирани в обновяването на инфраструктурата.

Големите производители в сферата ще могат да работят и по мащабни проекти във Великобритания. Тази седмица правителството на Острова одобри програма за 23 милиарда паунда или 28,6 милиарда долара за подобряване на транспортната мрежа, дигиталните комуникации и други.

Европейките и американските компании ще успеят да се възползват от политиката на Доналд Тръмп, като той обяви, че ще ограничи вноса на стомана от Китай.

Икономическите обещания на Доналд Тръмп. Какво да очакваме от тях?

Икономическите обещания на Доналд Тръмп. Какво да очакваме от тях?

Новият президент на Щатите иска реформи в търговията и данъчната система