Berkshire Hathaway е продал акции на Apple за около 4 млрд. долара през третото тримесечие, сочи последния ѝ счетоводен отчет за изминалото тримесечие, предаде Barron"s. Освен тях фондът на Уорън Бъфет е продавал акции на финансови институции, а е купувал на индустриални акции през периода. Капиталовият портфейл на Berkshire, който възлизаше на 245 млрд. долара към края на септември.

От Berkshire Hathaway не посочват в прав текст, че е продали акции на Apple, но анализът на дяловите му участия предполага това.

Фондът притежава акции на Apple за 111,7 млрд. долара на 30 септември, или около 965 милиона ценни книги, предвид цената им от 115,81 долара. На 30 юни фондът е притежавал акции на стойност 91,5 милиарда долара, или около малко над 1 млрд. ценни книги, предвид цената им от 91,20 долара този ден. Това показва продажба на около 38 милиона акции на стойност около 4 милиарда долара. От Berkshire Hathaway не са коментирали тази динамика.

През последното тримесечие фондът е купил акции за около 17,6 млрд. долара и е продал акции за 12,9 млрд. долара, което го е превърнало в нетен купувач на ценни книги за близо 5 млрд. долара. Основните ценни книги, които фондът е купувал, са търговските и индустриалните акции, като той е нетен продавач на финансови акции, става ясно от данните.

Разходите за индустриални акции са се увеличили с 15 млрд. долара през третото тримесечие, докато разходната база за акциите на финансовите компании е спаднала с около 6 млрд. долара, въпреки корекцията от 2 млрд. долара за придобиването на акции на Bank of America.

Една продажба през този период, която беше оповестена от Berkshire Hathaway, беше на акции на Wells Fargo за почти 2 млрд. долара, тъй като фондът продължава да намалява дяловото си участие в банката. Така фондът притежава над 1 млрд. акции на Bank of America и около 137 млн. акции на Wells Fargo. Berkshire също така закупи по-малко от 1 милиард долара акции на Snowflake като част от първичното публично предлагане на облачната компания през септември.