Водещият производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) ще разшири произвдоството си в България. Това стана ясно на среща във Франкфурт между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и Вилхелм Емперхоф, член на ръководството на концерна MAHLE, който притежава BHTC.

Към момента в завода край Божурище работят 400 човека като плановете на компанията са те да нараснат до 600 в следващите години. BHTC произвежда в България контролни панели и други компоненти за климатични инсталации за автомобилната индустрия. Продукцията е предназначена за световно известни марки като Мерцедес "S", Порше, Ауди "Q7".

Снимка 225895

Източник: BHTC

При разширяването ще се обхване производството на нови компоненти, а в дългосрочен план размерът на дружеството има потенциал да се утрои.

До края на 2016 г. компанията стана най-бързо растящата у нас, а инвестицията от 60 милиона лева бързо се изплати, след четирицифрен растеж на приходите. Производителят си е поставил голяма цел - да увеличи приходите си в България до 2020 година до 100 милиона евро

AHLE има годишен оборот от 12,3 милиарда евро, а за нея работят 77 000 служители в 170 производствени предприятия и 15 изследователски и развойни центрове по света.

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

Ако си купите нова кола, то най-вероятно ще бъде с части от Божурище