Най-големият производител на електроуреди в Китай и четвърти по големина производител на смартфони в света Xiaomi отвори първия си магазин в Турция.

Търговският обект Mi Store, предлагащ над 160 продукта на Xiaomi, като смартфони, аксесоари, компютри и домашни устройства, се намира в един от истанбулските молове - Vadi Istanbul Mall, съобщават турски медии.

Всички инвестиции са ценни за Турция в последно време, заяви Онур Кон, заместник генерален мениджър на дистрибутора на Xiaomi в Турция - Evofone, по време на церемонията по откриването.

Xiaomi е готова да се превърне във фабрика за милиардери

Xiaomi е готова да се превърне във фабрика за милиардери

Петима от основателите й могат да станат безумно богати

"Xiaomi задоволява потребителите с иновативната си перспектива и продуктите с добри цени", каза Кон, цитиран от Анадолската информационна агенция.

Друго значимо събитие, свързано с откриването на магазина, бе пускането в продажба в Турция на новия смартфон на Xiaomi - Mi 8. Името Mi Store се използва за оторизираните магазини на марката.

Evofone планира да открие нови магазини и да инвестира за увеличаване на пазарния дял на Xiaomi в Турция.

Tesla отваря първия си магазин на Балканите

Tesla отваря първия си магазин на Балканите

Обектът ще се намира луксозен мол и вече набира служители

Основана през 2010 г. от предприемача Лей Джун и негови колеги, Xiaomi се разрасна от стартъп до четвъртия най-голям доставчик на смартфони в света в края на миналата година, според International Data Corp.

Нейните продукти варират от умни домашни приспособления като пречистватели на въздуха до нетехнологични елементи, като възглавници и химикалки.

Компанията произвежда смартфони, аксесоари, лаптопи, телевизори и интернет устройства.